Vandaag had ik onverwacht een mooi coachgesprek, het ging over verlatingsangst. De angst om verlaten te worden, kan er juist voor zorgen dat die angst waarheid wordt. Want wellicht ga je extra hard je best doen om maar niet verlaten te worden door je partner, die dit als beklemmend kan ervaren en vervolgens steeds meer afstand van je neemt, precies dát waar je zo bang voor bent!
 
Wat er kan gebeuren is dat deze verlatingsangst zich gaat transformeren naar bindingsangst, de angst om te (ver)binden.
Zo kun je de overtuiging krijgen dat een nieuwe relatie geen zin meer heeft of dat je zelf afstand houdt in je bestaande relatie: “Ik begin er niet meer aan, dan kan ik ook niet meer teleurgesteld worden”.
 
En zo draaien verlatings,- en bindingsangst zwierig om elkaar heen, als een passionele en tevens destructieve dans.
 
Mocht je dit bij jezelf herkennen, weet dan dat deze destructieve dans gestopt kan worden. Samen kunnen we onderzoeken waar de oorsprong ligt van deze angst. Zo kun je dit patroon eindelijk doorbreken.
 
Het gaat om bewustwording, zodat je voortaan vanuit vertrouwen de liefde weer een kans kunt geven.
 
Leef in liefde & in gezondheid🙏
Sharon