Vakantie tips voor koppels!
Stapelgek Academy | Relatietherapie | Relatiecoach | Online Relatietest | Lezingen | Online Relatiecoaching

Heb je ook bijna vakantie? Leuk toch! Of niet?

Naast het woord liefde is vakantie het meest favoriete woord van veel Nederlanders.

Helaas gaan die twee niet altijd goed samen.

Is voor de één de vakantie een tijd om te genieten van het gezin en elkaar, de ander krijgt al buikpijn bij het idee om ‘qualitytime’ met man,- of vrouwlief door te brengen.

Zit het niet helemaal lekker in je relatie, dan is de vakantieperiode een regelrechte uitdaging, die vaak eindigt in een scheiding.
Het is algemeen bekend, door het jaar heen zijn er twee scheidingspieken:
Na de feestdagen en na de zomervakantie. Corona doet daar helaas nog een flinke schep bovenop. Ontregelde gezinnen, verdrietige kinderen, teleurgestelde ex geliefden en heel veel stress.

Hoe kan dat?
Mensen hebben doorgaans hele hoge verwachtingen van hun vakantie. Na een periode van hard werken, stress, zorgen en sleur moet het op vakantie dan eindelijk goed komen! We hebben er veel geld voor betaald, dus het moét wel gezellig, leuk en ontspannen zijn!

Oei, daar gaat het al mis!

Herkenbaar?
Nee? Gelukkig, ik wens je een heerlijke zomer! Geniet je suf!

Herken je hier wel iets in, lees dan nog even door. Ik heb een aantal tips voor je. Gratis en voor niks. Komen ze:

1) Voor je uberhaupt een vakantie gaat plannen, bespreek de verwachtingen. Willen we actie of rust? Of een combinatie?
Dit scheelt een hoop irritatie op de vakantie zelf. Voor ieder wat wils dus.

2) Laat je hoge verwachtingen thuis! Wees realistisch. Iedereen is moe, zeker in de eerste week. Láát elkaar, geef elkaar space.

3) Bekijk elkaar eens met een nieuwe bril! Een andere omgeving doet wonderen. Alsof je elkaar voor het eerst ziet. Wat zie je? Wat valt je op? Hoor je hoe leuk hij praat? Zie je haar mooie ogen weer?

4) Verras elkaar! Ik weet niet hoe jouw lingerie/onderbroeken la de lockdown is doorgekomen, maar wellicht wordt het eens tijd voor wat nieuws. Niet zeggen, gewoon stiekem mee de koffer in. Mannen, dit geldt ook voor jullie!

5) Hou je in! Geef niet altijd je goedbedoelde raad. Jullie zijn twee mensen, iedereen doet het anders. Slaat hij de haringen niet volgens jou op de juiste manier in de grond. Choose your battles!

6) Ga de diepte in. Je hebt tegenwoordig van die mooie kaartjes met levensvragen. Past in elke koffer. Meenemen!

7) Doe je best voor jezelf en voor elkaar. Na corona gaan we ons nu weer leuk kleden. Dames, koop wat zwierige jurkjes. En een hakje in de avond is leuker en sexier dan een slipper. Mannen, een leuk nieuw shirt, een nieuwe parfum en geknipte teennagels. Het doet wonderen.

Het is natuurlijk wat kort door de bocht. Als jullie echt in de shit zit samen kom je hier niet mee weg. Helaas.

Kom dan nog vóór jullie vakantie bij mij. Na mijn kickstart 2 daagse Couple retreat kunnen jullie er weer tegen. Na jullie vakantie gaat mijn traject verder, maar dan hebben jullie in ieder geval een heerlijke vakantie achter de rug!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kom eerst bij mij!

Mag ik een keer heel arrogant doen? Ik doe het gewoon! Laatst poste ik onderstaande video op mijn socials (zie in de link onderaan dit bericht). De boodschap is wat arrogant, het komt echt uit mijn tenen! Maar ik meen het wel! Elk jaar zijn er twee scheidingspieken:...

Wat is jouw relatie je waard?

WAT IS JOUW RELATIE JE WAARD? Wat is het je waard om je gezin bij elkaar te houden? Om gelukkig te zijn met je partner? En begrijp me niet verkeerd, ik ben niet tegen scheiden of uit elkaar gaan, wanneer het echt niet meer gaat. Soms is dat juist beter voor iedereen....

Geef je relatie een cijfer!

VRAAG: Zeg eens eerlijk. Welk cijfer geef je jullie relatie? 0 staat voor heel slecht. 10 staat voor geweldig.Mooie vraag om ook eens aan je partner te vragen. Het is een laagdrempelige en goede thermometer om aan te tonen hoe jullie je relatie ervaren op dit moment....

Relatiecoaching kan ook leuk zijn hoor!

Een doos met tissues. Ze staan er niet voor niks, zelfs met je ogen dicht grijp je altijd raak. Ze vinden gretig hun aftrek, daarom een ware ‘must have’ in mijn praktijk. En nu hoor ik je denken: ‘ja, voor al die verdrietige tranen die er vloeien natuurlijk!’. Deels...

Tegen wie heb je het eigenlijk?

Tegen wie heb je het eigenlijk? ‘Dan zitten we in de auto en kiest Chantal opeens een andere route. Naar mijn mening rijden we dan flink om, maar zij vind het leuk om binnendoor te rijden door alle dorpjes. Er ontstaat een discussie, want ik vind het zonde van de...

Wordt weer Stapelgek op elkaar in 2021!

Deze kop stond afgelopen week boven mijn artikel in de regionale krant. De radiomakers van een lokale radio omroep vonden het een boeiende tekst en belde me of ze me mochten interviewen tijdens een live uitzending. Nu vroeg ik me als kind al af, wie toch die mannetjes...

Laat Corona een inspiratie zijn tijdens de feestdagen!

We kunnen ons de hele dag gek maken met alle negativiteit rondom Corona. Vrolijk word je daar niet van. Sterker nog, ik denk dat je letterlijk ziek kunt worden van zoveel narigheid. Of dat het je moe en somber maakt. Ook ik heb daar soms last van. Slechts één keer per...

Een passionele en destructieve dans

Vandaag had ik onverwacht een mooi coachgesprek, het ging over verlatingsangst. De angst om verlaten te worden, kan er juist voor zorgen dat die angst waarheid wordt. Want wellicht ga je extra hard je best doen om maar niet verlaten te worden door je partner, die dit...

Waar besteed jij je tijd aan?

Het is weekend! En de verwachting is prachtig voorjaarsweer!🌞 Waar besteed jij dit weekend je tijd aan? Heb je daar wel eens bewust over nagedacht? Iedereen heeft 24 uur in een dag. Jij bepaalt zelf waar je die 24 uur aan uitgeeft. Tijd is net als geld, waar geef jij...

Verkeerd verbonden

VERKEERD VERBONDEN Op vakantie betrapten we onszelf erop dat onze mate van voyeurisme is toegenomen. Tijdens etentjes buiten de deur, spieken we, sinds we Stapelgek zijn begonnen, graag eventjes bij andere stellen of gezinnen. Beetje observeren wat er speelt in de...