Vakantie tips voor koppels!
Stapelgek Academy | Relatietherapie | Relatietherapie voor de top van ondernemend Nederland | Relatiecoach

Heb je ook bijna vakantie? Leuk toch! Of niet?

Naast het woord liefde is vakantie het meest favoriete woord van veel Nederlanders.

Helaas gaan die twee niet altijd goed samen.

Is voor de één de vakantie een tijd om te genieten van het gezin en elkaar, de ander krijgt al buikpijn bij het idee om ‘qualitytime’ met man,- of vrouwlief door te brengen.

Zit het niet helemaal lekker in je relatie, dan is de vakantieperiode een regelrechte uitdaging, die vaak eindigt in een scheiding.
Het is algemeen bekend, door het jaar heen zijn er twee scheidingspieken:
Na de feestdagen en na de zomervakantie. Corona doet daar helaas nog een flinke schep bovenop. Ontregelde gezinnen, verdrietige kinderen, teleurgestelde ex geliefden en heel veel stress.

Hoe kan dat?
Mensen hebben doorgaans hele hoge verwachtingen van hun vakantie. Na een periode van hard werken, stress, zorgen en sleur moet het op vakantie dan eindelijk goed komen! We hebben er veel geld voor betaald, dus het moét wel gezellig, leuk en ontspannen zijn!

Oei, daar gaat het al mis!

Herkenbaar?
Nee? Gelukkig, ik wens je een heerlijke zomer! Geniet je suf!

Herken je hier wel iets in, lees dan nog even door. Ik heb een aantal tips voor je. Gratis en voor niks. Komen ze:

1) Voor je uberhaupt een vakantie gaat plannen, bespreek de verwachtingen. Willen we actie of rust? Of een combinatie?
Dit scheelt een hoop irritatie op de vakantie zelf. Voor ieder wat wils dus.

2) Laat je hoge verwachtingen thuis! Wees realistisch. Iedereen is moe, zeker in de eerste week. Láát elkaar, geef elkaar space.

3) Bekijk elkaar eens met een nieuwe bril! Een andere omgeving doet wonderen. Alsof je elkaar voor het eerst ziet. Wat zie je? Wat valt je op? Hoor je hoe leuk hij praat? Zie je haar mooie ogen weer?

4) Verras elkaar! Ik weet niet hoe jouw lingerie/onderbroeken la de lockdown is doorgekomen, maar wellicht wordt het eens tijd voor wat nieuws. Niet zeggen, gewoon stiekem mee de koffer in. Mannen, dit geldt ook voor jullie!

5) Hou je in! Geef niet altijd je goedbedoelde raad. Jullie zijn twee mensen, iedereen doet het anders. Slaat hij de haringen niet volgens jou op de juiste manier in de grond. Choose your battles!

6) Ga de diepte in. Je hebt tegenwoordig van die mooie kaartjes met levensvragen. Past in elke koffer. Meenemen!

7) Doe je best voor jezelf en voor elkaar. Na corona gaan we ons nu weer leuk kleden. Dames, koop wat zwierige jurkjes. En een hakje in de avond is leuker en sexier dan een slipper. Mannen, een leuk nieuw shirt, een nieuwe parfum en geknipte teennagels. Het doet wonderen.

Het is natuurlijk wat kort door de bocht. Als jullie echt in de shit zit samen kom je hier niet mee weg. Helaas.

Kom dan nog vóór jullie vakantie bij mij. Na mijn kickstart 2 daagse Couple retreat kunnen jullie er weer tegen. Na jullie vakantie gaat mijn traject verder, maar dan hebben jullie in ieder geval een heerlijke vakantie achter de rug!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOU JIJ JE TIJD ANDERS INDELEN ALS JE RELATIE EN GEZIN WERKELIJK OP HET SPEL STAAT?

Een vraag die ik stelde aan een bevlogen en zeer succesvolle ondernemer. Het raakte hem. 90 uur per week werken was voor hem volstrekt normaal. Dat deed hij met plezier! Zijn vrouw heeft ook haar eigen bedrijf, maar heeft de uren heel anders ingedeeld. Zij werkt 4...

GEEN OPEN DEUREN VOOR JOU!

Ik ga je niet vertellen wat de ingrediënten zijn voor een mooie relatie. Dat weet je zelf ook wel. Soms krijg ik deze vraag en dan moet ik lachen. Het zijn zulke open deuren. Ik denk dat elke ondernemer en zijn/haar liefdespartner diep van binnen echt wel weten waar...

WELK CIJFER GEEF JIJ JULLIE RELATIE OP DIT MOMENT?

Op een schaal van 0 - 10? Waarbij 0 ‘heel slecht’ is en 10 ‘fantastisch’. Ben je tevreden met dat cijfer? Of zou je willen dat het gemiddelde hoger wordt? Het vergt moed om dit te bespreken met je partner. Zij/hij zal het wellicht ook een moeilijk onderwerp vinden....

“BEN JE NU ALWEER ZO LAAT!”, ZEGT MIJN VROUW AlS IK EINDELIJK NA EEN LANGE DAG WERKEN THUISKOM.

Dit is de realiteit van veel ondernemers. Toch nog even dat mailtje sturen, dat belletje doen. En voor je het weet ben je weer een paar uur verder en kom je weer ‘te laat’ thuis. Iedereen heeft al gegeten, de jongste ligt al in bed en heeft papa helaas weer niet...

STEL, DAT HET WEER KAN WORDEN ZOALS HET VROEGER WAS.

Nee, beter nog zelfs. Stel dat dit mogelijk is? Ergens onderweg zijn jullie het verloren. Het plezier, lachen samen, de gesprekken, de toekomstplannen. De intimiteit en de genegenheid. Het is weg, nou ja bijna weg. Op sommige momenten lijkt het weer even terug. Maar...

MEER GELD DAN GELUK.

Dat is kenmerkend voor de meeste van mijn cliënten, wanneer ze bij me starten. Ze hebben het allemaal: Een goedlopend bedrijf. Een prachtig gezin. Schitterend huis. De mooiste vakanties. En een goedgevulde bankrekening. Thuis stroomt de liefde echter niet zoals ze...

DIT DURF IK NIET TE ZEGGEN.

“Niks zeggen… werkt die strategie voor jou?” vroeg ik gisteren aan mijn cliënt? “Nee, maar ik wil hem echt niet kwetsen. Ik hou het daarom voor mezelf.” “Lever je dan niet een stukje van jezelf in?”, vroeg ik haar. “Jawel, maar misschien hoort dat erbij. Misschien wil...

BEKENDE PIJN is voor veel stellen comfortabeler dan ONBEKEND GELUK.

Wat, als je wel het lef zou hebben om de volgende stap te zetten? Om het initiatief te nemen? Iemand moet de eerste zijn. Wat zou dat jou kunnen opleveren? Wat zou dat voor jullie kunnen betekenen? Wat zou dat betekenen voor jullie kinderen, voor jullie gezin?

VREEMDGAAN TIJDENS CARNAVAL MOET KUNNEN.

Sommigen vinden dit blijkbaar hét uitgelezen moment om alle teugels te laten vieren, het is immers carnaval. Ik blijf dat toch een vreemd fenomeen vinden, dat alles maar zou mogen. Dat iedereen wat losser en amicaler is, is juist de charme van carnaval. Ik hou er van,...

Beduusd tijdens een 1 Day Couple Retreat

Beduusd tijdens een 1 Day Couple Retreat. Dat gebeurde deze week. Een 1 Day Couple Retreat geef ik aan stellen die een fijne relatie hebben en graag willen verdiepen/versterken. Het is meestal een prachtige dag met een lach en een liefdevolle traan. Deze week werden...