In een relatiecrisis schuilt het zaadje tot een intens gelukkige relatie.
Stapelgek Academy | Relatietherapie | Relatietherapie voor de top van ondernemend Nederland | Relatiecoach

Ik spreek uit eigen ervaring en zie het ook gebeuren bij ‘mijn’ stellen.

Mijn man Olivier Overweg en ik hebben vele ups en ook verschillende downs meegemaakt in de 28 jaren dat we samen zijn.
Als je me volgt (op LinkedIn) dan weet je waar ik het over heb. Zorgen, vreemdgaan, niets is ons vreemd.
Toen we er middenin zaten konden we de kansen die erin verstopt lagen nog niet zien.
Overspoeld door heftige emoties ben je daar helemaal niet mee bezig. Begrijpelijk.😤
Achteraf bleken het waardevolle zaadjes die aandacht nodig hadden en zijn we er veel sterker en authentieker uitgekomen.

Een ondernemend stel vertelde onlangs tijdens hun laatste sessie dat hun relatieproblemen blijkbaar nodig waren geweest om te komen waar ze nu zijn. Hij zei: “op ons dieptepunt besefte ik pas hoe onzinnig het allemaal was en wat nu écht belangrijk voor me is. Jij en de kinderen, ons gezin!” Waarop zij zei: “we hebben echt de grond geraakt. Maar op een dag zaten we náást elkaar in die verdomde put te janken. Uit onze tenen kwam het! Achteraf zo’n mooi moment. We zaten daar maar te huilen! We keken elkaar aan en opeens wisten we: hier komen we samen sterker uit.” Wat zou het zonde en onnodig zijn geweest als dit stel uit elkaar was gegaan. Als dit gezin uit elkaar was gevallen, terwijl de ouders diep van binnen zoveel van elkaar houden.

En dan voel ik diepe dankbaarheid en vervulling van het mooie werk dat ik mag doen.🥰

Vragen? Stel ze!

Kom in contact met mij via sharon@stapelgek.com

Ik ben zeer actief op LinkedIn: Sharon Overweg- Slap
Mochten wij nog niet gelinkt zijn, stuur me gerust een connectieverzoek.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOU JIJ JE TIJD ANDERS INDELEN ALS JE RELATIE EN GEZIN WERKELIJK OP HET SPEL STAAT?

Een vraag die ik stelde aan een bevlogen en zeer succesvolle ondernemer. Het raakte hem. 90 uur per week werken was voor hem volstrekt normaal. Dat deed hij met plezier! Zijn vrouw heeft ook haar eigen bedrijf, maar heeft de uren heel anders ingedeeld. Zij werkt 4...

GEEN OPEN DEUREN VOOR JOU!

Ik ga je niet vertellen wat de ingrediënten zijn voor een mooie relatie. Dat weet je zelf ook wel. Soms krijg ik deze vraag en dan moet ik lachen. Het zijn zulke open deuren. Ik denk dat elke ondernemer en zijn/haar liefdespartner diep van binnen echt wel weten waar...

WELK CIJFER GEEF JIJ JULLIE RELATIE OP DIT MOMENT?

Op een schaal van 0 - 10? Waarbij 0 ‘heel slecht’ is en 10 ‘fantastisch’. Ben je tevreden met dat cijfer? Of zou je willen dat het gemiddelde hoger wordt? Het vergt moed om dit te bespreken met je partner. Zij/hij zal het wellicht ook een moeilijk onderwerp vinden....

“BEN JE NU ALWEER ZO LAAT!”, ZEGT MIJN VROUW AlS IK EINDELIJK NA EEN LANGE DAG WERKEN THUISKOM.

Dit is de realiteit van veel ondernemers. Toch nog even dat mailtje sturen, dat belletje doen. En voor je het weet ben je weer een paar uur verder en kom je weer ‘te laat’ thuis. Iedereen heeft al gegeten, de jongste ligt al in bed en heeft papa helaas weer niet...

STEL, DAT HET WEER KAN WORDEN ZOALS HET VROEGER WAS.

Nee, beter nog zelfs. Stel dat dit mogelijk is? Ergens onderweg zijn jullie het verloren. Het plezier, lachen samen, de gesprekken, de toekomstplannen. De intimiteit en de genegenheid. Het is weg, nou ja bijna weg. Op sommige momenten lijkt het weer even terug. Maar...

MEER GELD DAN GELUK.

Dat is kenmerkend voor de meeste van mijn cliënten, wanneer ze bij me starten. Ze hebben het allemaal: Een goedlopend bedrijf. Een prachtig gezin. Schitterend huis. De mooiste vakanties. En een goedgevulde bankrekening. Thuis stroomt de liefde echter niet zoals ze...

DIT DURF IK NIET TE ZEGGEN.

“Niks zeggen… werkt die strategie voor jou?” vroeg ik gisteren aan mijn cliënt? “Nee, maar ik wil hem echt niet kwetsen. Ik hou het daarom voor mezelf.” “Lever je dan niet een stukje van jezelf in?”, vroeg ik haar. “Jawel, maar misschien hoort dat erbij. Misschien wil...

BEKENDE PIJN is voor veel stellen comfortabeler dan ONBEKEND GELUK.

Wat, als je wel het lef zou hebben om de volgende stap te zetten? Om het initiatief te nemen? Iemand moet de eerste zijn. Wat zou dat jou kunnen opleveren? Wat zou dat voor jullie kunnen betekenen? Wat zou dat betekenen voor jullie kinderen, voor jullie gezin?

VREEMDGAAN TIJDENS CARNAVAL MOET KUNNEN.

Sommigen vinden dit blijkbaar hét uitgelezen moment om alle teugels te laten vieren, het is immers carnaval. Ik blijf dat toch een vreemd fenomeen vinden, dat alles maar zou mogen. Dat iedereen wat losser en amicaler is, is juist de charme van carnaval. Ik hou er van,...

Beduusd tijdens een 1 Day Couple Retreat

Beduusd tijdens een 1 Day Couple Retreat. Dat gebeurde deze week. Een 1 Day Couple Retreat geef ik aan stellen die een fijne relatie hebben en graag willen verdiepen/versterken. Het is meestal een prachtige dag met een lach en een liefdevolle traan. Deze week werden...