Sharon, leg jij het mijn vrouw even uit alsjeblieft!
Stapelgek Academy | Relatietherapie | Relatietherapie voor de top van ondernemend Nederland | Relatiecoach

SHARON, LEG JIJ MIJN VROUW EVEN UIT HOE HET WERKT ALS JE ONDERNEMER BENT ALSJEBLIEFT!

“Jij werkt als relatietherapeut veel met ondernemers toch?”

Ja,dat klopt.

“Dan begrijp jij dat ik keihard werk voor ons gezin. Wij wonen in een schitterend huis, maken de mooiste reizen, mijn vrouw kan doen wat ze wil.

We hebben het echt supergoed!
Ik begrijp onze relatieproblemen niet.
Waarom moeten we hier een relatiecrisis over hebben?
Hoezo zou ik minder moeten werken??
Dat kán helemaal niet.
Jij begrijp dat toch wel Sharon?
Waar hebben we het hier over??”

Zo begon het intakegesprek, onze kennismaking.
Ik heb hem zijn putje helemaal leeg laten lopen. Het zat hem erg hoog.
Daarna gaf ik haar ruimschoots het woord. Ze zat er droevig bij. En al meteen kwamen de tranen. “Ja, we hebben het heel goed! Financieel gezien. Maar wat zou ik graag in een wat kleiner huis wonen, als jij dan vaker thuis zou zijn. Ik voel me vaak eenzaam. Ook in de zorg voor onze kinderen. Ik mis jou! Zij missen jou ook!”

Hoopvol kijkt hij me aan. Hij verwacht mijn begrip. En ook zij zoekt bevestiging bij mij.
Bijna in koor vragen ze wat ik hier nu van vind?
Mijn reactie is heel kort.

Beiden begrijp ik goed.

Zonder op de inhoud in te gaan stel ik ze een flauwe, maar rake vraag:

“Willen jullie gelijk of geluk?”
Twee paar ogen kijken me stoïcijns aan.
En toen ontvouwde zich een prachtig gesprek. Ze zagen én hoorden elkaar opeens weer.
Prachtig moment was dat.
Dit is typerend voor veel van mijn cliënten.
De bevlogen ondernemer die keihard werkt en thuis een partner heeft die zich vaak alleen voelt en aandacht vraagt (en terecht!)

Beiden voelen zich niet gehoord, niet geliefd en niet gewaardeerd.
En dáár zit ‘m de crux! Als ze elkaar beter gaan begrijpen is dat de sleutel tot verandering.
In woorden én in daden.

Die ondernemer zal beseffen dat hij bij machte is om zijn tijd soms anders in te kunnen delen.
Ik kan uittekenen dat hij binnenkort zijn secretaresse vraagt om minder afspraken in te plannen en meer privétijd te blokken.
Om wat vaker thuis te zijn bij zijn vrouw en kinderen.

Want zijn gezin is zijn alles!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOU JIJ JE TIJD ANDERS INDELEN ALS JE RELATIE EN GEZIN WERKELIJK OP HET SPEL STAAT?

Een vraag die ik stelde aan een bevlogen en zeer succesvolle ondernemer. Het raakte hem. 90 uur per week werken was voor hem volstrekt normaal. Dat deed hij met plezier! Zijn vrouw heeft ook haar eigen bedrijf, maar heeft de uren heel anders ingedeeld. Zij werkt 4...

GEEN OPEN DEUREN VOOR JOU!

Ik ga je niet vertellen wat de ingrediënten zijn voor een mooie relatie. Dat weet je zelf ook wel. Soms krijg ik deze vraag en dan moet ik lachen. Het zijn zulke open deuren. Ik denk dat elke ondernemer en zijn/haar liefdespartner diep van binnen echt wel weten waar...

WELK CIJFER GEEF JIJ JULLIE RELATIE OP DIT MOMENT?

Op een schaal van 0 - 10? Waarbij 0 ‘heel slecht’ is en 10 ‘fantastisch’. Ben je tevreden met dat cijfer? Of zou je willen dat het gemiddelde hoger wordt? Het vergt moed om dit te bespreken met je partner. Zij/hij zal het wellicht ook een moeilijk onderwerp vinden....

“BEN JE NU ALWEER ZO LAAT!”, ZEGT MIJN VROUW AlS IK EINDELIJK NA EEN LANGE DAG WERKEN THUISKOM.

Dit is de realiteit van veel ondernemers. Toch nog even dat mailtje sturen, dat belletje doen. En voor je het weet ben je weer een paar uur verder en kom je weer ‘te laat’ thuis. Iedereen heeft al gegeten, de jongste ligt al in bed en heeft papa helaas weer niet...

STEL, DAT HET WEER KAN WORDEN ZOALS HET VROEGER WAS.

Nee, beter nog zelfs. Stel dat dit mogelijk is? Ergens onderweg zijn jullie het verloren. Het plezier, lachen samen, de gesprekken, de toekomstplannen. De intimiteit en de genegenheid. Het is weg, nou ja bijna weg. Op sommige momenten lijkt het weer even terug. Maar...

MEER GELD DAN GELUK.

Dat is kenmerkend voor de meeste van mijn cliënten, wanneer ze bij me starten. Ze hebben het allemaal: Een goedlopend bedrijf. Een prachtig gezin. Schitterend huis. De mooiste vakanties. En een goedgevulde bankrekening. Thuis stroomt de liefde echter niet zoals ze...

DIT DURF IK NIET TE ZEGGEN.

“Niks zeggen… werkt die strategie voor jou?” vroeg ik gisteren aan mijn cliënt? “Nee, maar ik wil hem echt niet kwetsen. Ik hou het daarom voor mezelf.” “Lever je dan niet een stukje van jezelf in?”, vroeg ik haar. “Jawel, maar misschien hoort dat erbij. Misschien wil...

BEKENDE PIJN is voor veel stellen comfortabeler dan ONBEKEND GELUK.

Wat, als je wel het lef zou hebben om de volgende stap te zetten? Om het initiatief te nemen? Iemand moet de eerste zijn. Wat zou dat jou kunnen opleveren? Wat zou dat voor jullie kunnen betekenen? Wat zou dat betekenen voor jullie kinderen, voor jullie gezin?

VREEMDGAAN TIJDENS CARNAVAL MOET KUNNEN.

Sommigen vinden dit blijkbaar hét uitgelezen moment om alle teugels te laten vieren, het is immers carnaval. Ik blijf dat toch een vreemd fenomeen vinden, dat alles maar zou mogen. Dat iedereen wat losser en amicaler is, is juist de charme van carnaval. Ik hou er van,...

Beduusd tijdens een 1 Day Couple Retreat

Beduusd tijdens een 1 Day Couple Retreat. Dat gebeurde deze week. Een 1 Day Couple Retreat geef ik aan stellen die een fijne relatie hebben en graag willen verdiepen/versterken. Het is meestal een prachtige dag met een lach en een liefdevolle traan. Deze week werden...