De 5 talen van de liefde
Stapelgek Academy | Relatietherapie | Relatietherapie voor de top van ondernemend Nederland | Relatiecoach

De 5 talen van de liefde.

Van álle boeken die ik over de liefde en relaties heb gelezen is en blijft dit mijn absolute topper! Het is een klein boek, maar de inhoud is GROOTS en universeel!

Het maakt namelijk niet uit waar je woont, wie je bent en waar je in gelooft. In tegenstelling tot de ruim 6000 spreektalen over de hele wereld, zijn er volgens dit boek slechts 5 liefdestalen:

1) Fysieke aanraking
2) Hulpvaardigheid
3) Samen dingen doen
4) Cadeautjes/attenties
5) Positieve / bemoedigende woorden

Je spreekt en begrijpt ze alle 5, in meer of mindere mate.
Echter 1 of 2 talen versta jij het allerbeste!
Daar heb jij de meeste behoefte aan.
Dat vind jij het fijnst!

Wel zo handig jij zelf weet welke taal dat is/zijn én dat je partner hiervan ook op de hoogte is.
Anders kan het zijn dat de liefde niet echt bij je aankomt (en vice versa) en ‘spreken’ jullie wellicht langs elkaar heen.
Oftewel: ruis op de lijn.
Zonde!

Zo kan het zijn dat je partner graag een knuffel van je krijgt, maar dat dit niet jouw primaire liefdestaal is.
Jij wil juist dingen samen doen, of horen dat je lekker hebt gekookt.
Wel zo handig als jullie dit van elkaar weten!
Dan kunnen jullie hier voortaan op inspelen.

Simple as that!

De 5 liefdestalen gaat over behoeften (h)erkennen én er vervolgens voor de ander iets mee doen.
Zo ontstaat een diep gevoel van respect en verbinding.
Het mooie is dat het begrijpen en toepassen van de 5 liefdestalen een vaardigheid is die je gemakkelijk kunt leren.
Het ontbreken van deze kennis heeft helaas vele relaties doen crashen. Het toepassen van deze liefdestalen heeft echter vele relaties verdiept en zelfs gered! Ongelofelijk, maar waar.

De 5 talen van de liefde, het zou eigenlijk op ieder nachtkastje moeten liggen.

 

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. De 5 talen van de liefde - Taboeloos - […] Blog is eerder geplaatst op de Stapelgek.com […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOU JIJ JE TIJD ANDERS INDELEN ALS JE RELATIE EN GEZIN WERKELIJK OP HET SPEL STAAT?

Een vraag die ik stelde aan een bevlogen en zeer succesvolle ondernemer. Het raakte hem. 90 uur per week werken was voor hem volstrekt normaal. Dat deed hij met plezier! Zijn vrouw heeft ook haar eigen bedrijf, maar heeft de uren heel anders ingedeeld. Zij werkt 4...

GEEN OPEN DEUREN VOOR JOU!

Ik ga je niet vertellen wat de ingrediënten zijn voor een mooie relatie. Dat weet je zelf ook wel. Soms krijg ik deze vraag en dan moet ik lachen. Het zijn zulke open deuren. Ik denk dat elke ondernemer en zijn/haar liefdespartner diep van binnen echt wel weten waar...

WELK CIJFER GEEF JIJ JULLIE RELATIE OP DIT MOMENT?

Op een schaal van 0 - 10? Waarbij 0 ‘heel slecht’ is en 10 ‘fantastisch’. Ben je tevreden met dat cijfer? Of zou je willen dat het gemiddelde hoger wordt? Het vergt moed om dit te bespreken met je partner. Zij/hij zal het wellicht ook een moeilijk onderwerp vinden....

“BEN JE NU ALWEER ZO LAAT!”, ZEGT MIJN VROUW AlS IK EINDELIJK NA EEN LANGE DAG WERKEN THUISKOM.

Dit is de realiteit van veel ondernemers. Toch nog even dat mailtje sturen, dat belletje doen. En voor je het weet ben je weer een paar uur verder en kom je weer ‘te laat’ thuis. Iedereen heeft al gegeten, de jongste ligt al in bed en heeft papa helaas weer niet...

STEL, DAT HET WEER KAN WORDEN ZOALS HET VROEGER WAS.

Nee, beter nog zelfs. Stel dat dit mogelijk is? Ergens onderweg zijn jullie het verloren. Het plezier, lachen samen, de gesprekken, de toekomstplannen. De intimiteit en de genegenheid. Het is weg, nou ja bijna weg. Op sommige momenten lijkt het weer even terug. Maar...

MEER GELD DAN GELUK.

Dat is kenmerkend voor de meeste van mijn cliënten, wanneer ze bij me starten. Ze hebben het allemaal: Een goedlopend bedrijf. Een prachtig gezin. Schitterend huis. De mooiste vakanties. En een goedgevulde bankrekening. Thuis stroomt de liefde echter niet zoals ze...

DIT DURF IK NIET TE ZEGGEN.

“Niks zeggen… werkt die strategie voor jou?” vroeg ik gisteren aan mijn cliënt? “Nee, maar ik wil hem echt niet kwetsen. Ik hou het daarom voor mezelf.” “Lever je dan niet een stukje van jezelf in?”, vroeg ik haar. “Jawel, maar misschien hoort dat erbij. Misschien wil...

BEKENDE PIJN is voor veel stellen comfortabeler dan ONBEKEND GELUK.

Wat, als je wel het lef zou hebben om de volgende stap te zetten? Om het initiatief te nemen? Iemand moet de eerste zijn. Wat zou dat jou kunnen opleveren? Wat zou dat voor jullie kunnen betekenen? Wat zou dat betekenen voor jullie kinderen, voor jullie gezin?

VREEMDGAAN TIJDENS CARNAVAL MOET KUNNEN.

Sommigen vinden dit blijkbaar hét uitgelezen moment om alle teugels te laten vieren, het is immers carnaval. Ik blijf dat toch een vreemd fenomeen vinden, dat alles maar zou mogen. Dat iedereen wat losser en amicaler is, is juist de charme van carnaval. Ik hou er van,...

Beduusd tijdens een 1 Day Couple Retreat

Beduusd tijdens een 1 Day Couple Retreat. Dat gebeurde deze week. Een 1 Day Couple Retreat geef ik aan stellen die een fijne relatie hebben en graag willen verdiepen/versterken. Het is meestal een prachtige dag met een lach en een liefdevolle traan. Deze week werden...